Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 §

14.1.2016

Rekisterin pitäjä ja yhteyshenkilö

Teemu Sirkiä
etunimi.sukunimi@gmail.com

Rekisterin nimi

Julian käyttäjärekisteri

Henkilötietojen käyttötarkoitukset

Henkilötietojen avulla sivustolle tehtyihin havaintoihin voidaan liittää havainnon tekijän nimi. Henkilötietojen avulla sivusto voi tarjota myös käyttäjille käyttäjäkohtaisia toimintoja. Lisäksi henkilötietojen avulla sivuston ylläpitäjä voi tarvittaessa olla yhteydessä rekisteröityihin käyttäjiin.

Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin on talletettu kaikista käyttäjästä seuraavat tiedot:

Jos käyttäjä on liittänyt käyttäjätiliinsä Facebook-, Google- tai Telegram-tilin, on tallennettuna lisäksi seuraavat tiedot:

Jotkin sivuston toiminnot saattavat edellyttää käyttäjän sijaintitietoa. Mikäli käyttäjä hyväksyy selaimen varmistuksen sijainnin kertomiseen, käyttäjän sijainti on tilapäisesti tallennettuna palvelimelle. Sijaintitietoja ei kerätä tai tallenneta pysyvästi, eikä niitä koskaan luovuteta muille käyttäjille ilman käyttäjän antamaa lupaa.

Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisterin tiedot saadaan ensisijaisesti käyttäjältä itseltään rekisteröitymisen ja sivuston käytön yhteydessä. Osa henkilörekisterin tiedoista saadaan kolmannen osapuolen kautta käyttäjän liittäessä Facebook- tai Google-tilin käyttäjätiliinsä.

Evästeiden käyttö

Sivustolla käytetään evästeitä sivuston toiminnallisuuden toteuttamiseksi ja helpottamaan sivuston käyttöä. Sivustolle kirjautuminen ilman evästeiden käyttämistä ei ole mahdollista. Evästeitä ja niiden avulla kerättäviä tietoja käytetään myös sivuston käytettävyyden ja käytön analysoimiseksi ja sivuston kehittämiseksi.

Tietojen luovutukset ja siirrot

Käyttäjärekisterin tietoja ei luovuteta kenellekään, poikkeuksena tietojen luovuttaminen viranomaisille lain edellyttämissä tapauksissa, kuten esimerkiksi erilaisten väärinkäytösten tai rikosten selvittämisessä. Henkilötietoja ei siirretä tai säilytetä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Pääsy käyttäjärekisteriin edellyttää pääsyä sivuston palvelimelle, joka on suojattu salasanalla. Ainoastaan palvelun ylläpitäjillä on pääsy käyttäjärekisterin tietoihin. Käyttäjärekisterin tietoja säilytetään vain sähköisessä muodossa. Sivuston palveluntarjoaja vastaa palvelintilan fyysisestä turvallisuudesta.

Tarkastusoikeus

Käyttäjällä on henkilötietolain 26 – 28 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyynnön voi tehdä sähköpostitse selosteen alussa mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Tiedon korjaaminen

Ylläpitäjä oikaisee, poistaa tai täydentää virheellisiä, tarpeettomia tai puutteellisia tietoja tarvittaessa käyttäjän pyynnöstä.